CPO bouwen in collectief particulier opdrachtgeverschap


Wil je samen met ons op zoek naar medebouwers?

Heb je al een CPO en ben je opzoek naar begeleiding of een plek om te bouwen?

Heb je een stuk grond en wil je dit ontwikkelen voor een CPO project?

Begeleiding

Innoblox begeleid CPO-projecten van A tot Z en dient als vast aanspreekpunt voor alle partijen rondom deze procedure. Wij zorgen dat je betrokken blijft en constant zelf de touwtjes in handen blijft hebben. Samen zorgen wij voor betaalbare nieuwbouw!

Pijlers van CPO Innoblox

  • Het platform voor samen bouwen
  • Geen eenmalige marktprijzen, maar gedeelde bouwkosten
  • Deskundige partners in bouwen met ruime capaciteit 

Een

CPO-traject

bij

1.
Samenbrengen van medebouwers
(vaststellen en oprichten CPO)
2. 
Toetsing financiële haalbaarheid
3.
Intentie
verklaring

4.
Selectie
procedure aannemers
5.
Ontwerpfase t/m aanneem-
overeenkomst
6.
Bouwfase (bouwcontrole)
7.
Oplevering

Referenties

De afgelopen jaren hebben wij al een aantal CPO-projecten van A tot Z mogen begeleiden. De doelgroepen die wij hebben mogen begeleiden variëren van alleenstaanden tot jonge starters en van gepensioneerden tot mensen die graag op een boerenerf zouden willen wonen. Onderstaand een aantal referenties;

Wat is CPO?

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit wil zeggen dat je als particulier samen met je toekomstige buren een eigen woning gaat ontwikkelen en bouwen. Je bepaalt dus zelf de wensen van je woning(en). Gedurende het ontwikkel- en bouwtraject neem je als CPO zelf (georganiseerd in een vereniging) de beslissingen. Je kiest een architect en aannemer uit en werkt vervolgens samen met alle partijen binnen het bouwproces. Op deze manier kun je samen met je medebouwers goedkoop bouwen en toch je individuele wensen naar voren laten komen. Je bespaart met deze constructie enorm veel geld omdat je bouwt tegen de kostprijs. De werkelijke waarde van je woning zou dus (waarschijnlijk) nog een stuk hoger kunnen liggen.

Kort samengevat staat CPO voor:

  • Samen betaalbaar bouwen

  • Samen de kosten en zorgen van het bouwen delen

CPO-projecten worden vanuit de overheid ook steeds meer gesteund. Men ziet in dat je met deze constructie nog steeds betaalbare woningen kunt ontwikkelen en bouwen. Vrijwel alle Nederlandse provincies stimuleren deze projecten door het beschikbaar stellen van subsidies. De subsidies die beschikbaar zijn gelden echter alleen voor het voortraject. De hoogte van deze subsidies verschilt per provincie.

De voordelen van CPO

De drie belangrijkste voordelen van een CPO-project zijn:

  • Scherpe en duidelijke prijsafspraken

  • Regie over je eigen woning

  • Je bouwt tegen een marktconforme prijs

Oftewel, wil jij betaalbare nieuwbouw? Kies dan voor een CPO constructie! Meld je hier aan op ons platform en wij gaan samen met jou op zoek naar je medebouwers!

Ontvang meer informatie over CPO

Naam(Vereist)
Status CPO